Navigace

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ČEZ - plánované odstávky

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Svátky a výročí

Dnes je 19.3.2024

Svátek má Josef

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Mezinárodní den invalidů

Zítra má svátek Světlana

Státní svátky a významné dny na zítřek:

  • Světový den frankofonie
  • Světový den divadla pro děti a mládež

obrázek

Obsah

Kleofáš a Mikuláš v Nezdicích

     Jako každý rok,  i letos proběhla počátkem prosince tradiční Mikulášská nadílka pro nezdické děti.  Letos však poněkud netradičně, protože  na  Mikulášskou přijala  naše pozvání Divadelní společnost M+M pana Mikana, která již hrála v Nezdicích letos o pouti Vodnickou pohádku.

      Pan Mikan  se svým kolegou panem Nechutným  tentokrát zahráli pohádku  o čertu Kleofášovi, který se skamarádil s hodným Honzou a navzdory pekelným mocnostem přestal být čertem. Hráli jako minule, jako o život a naprosto skvěle. Stejně jako s vodníky to byla  ukázka vynikajícího ochotnického herectví,  na minimalistické scéně a s trvalým kontaktem se smějícími se  diváky. 

     Polepšený Kleofáš i Honza pak pozvali do sálu Mikuláše, jehož laskavost, důstojenství i dokonale padnoucí úbor si získaly malé i velké diváky. A navíc malé si získal samozřejmě  nadílkou. Po čertovské pohádce ani nebyl zapotřebí  doprovod strašlivého čerta, a tak se nadílka  obešla bez obvyklých slz a pláče těch nejmenších. Překvapivě dostala nadílku i paní starostka, Mikuláš sice říkal, že jen uhlí a brambory, ale když zazpívala koledu, proměnil je v dobroty. Celkově lze jen litovat nevalného zájmu nezdických dětí i překvapivě nezdických ochotnických kolegů.

   #           #

 

              

      #      #